Old School


Ett möte mellan en själv och ens material är inte alltid perfekt, och det är inte det som är poängen heller. Ungefär som med personer så har materialet här en bakgrund och under processen får man lära känna dess styrkor och svagheter och på något sätt arbetar man tillsammans med det.Materialet jag fann bestod av träbalkar från den gamla Arkitekturskolan på Östermalmsgatan.

Fyllda med spik och andra rester så som betong, gips och färg. Mitt material var en underdog i verkstan där träet inte var fint nog för verktygen och maskinerna. Jag tog det jag kunde få; en fogsvans och en kofot. Det var bara att börja lära känna mitt material. Jag valde att bearbeta det så att det tillslut var okej för mig att få arbeta i verkstan, men inte mer. Jag ville hålla den balansen kvar.
I återvunnet material finns en poesi som något nytt inte kan ge. Jag tänker att det är vackert i sig och det vackra inte behöver vara varken fint eller fult. I just det här projektet ville jag fokusera på att ge mitt material nytt liv. En stark kontrast till vad som annars skulle hända.

                                                                                                                 Ordet ʻåtervunnetʼ är intressant.

                                                                                                                                                              Man vinner tillbaka något.

Uppgift: Att bygga en struktur inom angivna ramar utan att det ska kosta något, t.ex kan man använda material från byggcontainrar etc. Ens egna struktur ska tillsammans med klassen sedan utgöra en lång bana där man rör sig mellan alla strukturerna utan att nudda golv. Bygget måste vara stabilt för att sedan under vernissagen kunna övergå till en barkväll där besökarna interagerar med strukturerna.